דיקור סיני
המטרה של האקופונטורה (לטינית acus = מחט, pungere = לדקור) היא איזון גופני ונפשי ושחרור של חסימות אנרגטיות על ידי דיקור במחטים עדינות וגירוי של נקודות אסטרטגיות בגוף.
את האזכורים הכתובים הראשונים ניתן למצוא ב200 לפנה"ס בעבודתו של Huangdi Neijing (הקלאסיקות הפנימיות של הקיסר הצהוב) עם תיאור שיטות טיפול של דיקור וחימום וסוגים שונים של מחטים. במהלך מאות שנים הטכניקות פותחו על ידי חוקרים סינים שונים ונאסף ידע רב יותר לגבי אינדיקציה לנקודות דיקור. מאז המאה ה -16 האקופונטורה ידועה ובשימוש גם באירופה ובהמשך בארה"ב.
כיום משתמשים במחטים חד פעמיות וסטריליות שעשויות מפלדת אל-חלד בדיקור. המחטים משתנות באורך (13 עד 130 מילימטרים) ובהיקפן (0.16 עד 0.46 מילימטרים) בהתאם לאזור הגוף. אזור העור מחוטא באלכוהול לפני הדקירה. מכיוון שמחטי הדיקור נטחנות במיוחד, בדרך כלל רק מרגישים כאב ראשוני קל בלבד. תלוי בטכניקה של המטפל, לעתים משתמשים במוליך מפלסטיק לדיוק הדיקור.
במהלך הטיפול דוקרים בכמה שפחות נקודות, אך בכמה שנזקקות. מטופלים מדווחים לעיתים קרובות על תחושת חום, זרימה או דקדוק שמתפשטת בנקודות הדיקור או בכל הגוף. הטיפול בדיקור סיני נמשך בדרך כלל בין 20 ל -40 דקות. במהלך תקופה זו משתמשים בטכניקות סטימולציות שונות כדי להפעיל את הנקודות, למשל לסובב את המחט מעט בכיוון השעון לחיזוק נקודת הטיפול.
תלוי בתסמינים ובאבחון, משתמשים בחלק מהמקרים בצורה של דיקור לטווח ארוך יותר. כאן, מדביקים פלסטרים קטנים לנקודות טיפול מסוימות, במיוחד באוזן, אשר מצוידות במחט קצרה מאוד, מגנט או זרע של הצמח vaccaria). השימוש פלסטרים עם זרעים ומגנטיים מתאימה במיוחד לילדים, מכיוון שהיא לא פולשנית וללא כאבים. את הפלסטרים ניתן להשאיר עד מספר ימים ובצורה הזאת לשמור על השפעת הטיפול בדיקור לאורך זמן.


בנוסף לדיקור קלאסי התפתחו השיטות הבאות:
• דיקור אוזניים: על פי טיפול באוריקולותרפיה, האפרכסת משקפת את כל האיברים ואזורי הגוף ואלה מופעלים על ידי מחטים עדינות במיוחד בהתאם לסימפטומים.
• דיקור גולגולת: משטח הגולגולת מחולק לאזורים מסוימים הקשורות לאברי גוף ומרידיאנים. תחומי היישום החשובים ביותר כוללים כאבים וחסימות במערכת השלד, השרירים והמוטוריקה, תסמיני שיתוק, מחלות נוירולוגיות וטיניטוס (טינטון באוזן).
• דיקור אלקטרו: כאן מחברים את המחטים למכשיר אלקטרו שמיועד לשיטת טיפול זו. המכשיר שולח זרם חשמלי בעוצמה ופולסים שהוגדרו לפני כן וכך יכול להעצים את השפעת הדיקור.
• דיקור בלייזר: נקודות הטיפול מגורות באור של מכשיר לייזר.
בשנת 2003 הארגון הבריאות העולמי (WHO) פרסם מטא-אנליזה בנושא לשימוש אפקטיבי בדיקור סיני כשיטה טיפולית למגוון רחב של מחלות. במאמר זה ה-WHO ממליץ על דיקור סיני ב -28 מחלות אשר הוכח שההשפעה הטיפולית יעילה במחקרים קליניים מבוקרים. אלה כוללים כאבי צוואר, כאבי גב תחתון, סיאטיקה, בחילות בוקר, זירוז לידה, כאבי בטן כלייתיים, שבץ מוחי, לחץ דם גבוה, כאבי ראש, קדחת השחת, דיכאון וכו '. יתר על כן, מצוינות 60 מחלות נוספות שבהן לדיקור יש השפעה טיפולית ברורה, אך יש צורך במחקרים נוספים.