תזונה בראיה הסינית
במסורת הסינית, מאכלים נחשבים כמרפא, כלומר בעזרתם ניתן להקל על הסימפטומים ולהשיג איזון בריא.
במובן זה, בדיאטה הסינית המזונות מסווגים לפי הקטגוריות כמו צמחים ומשמשים כתומכים בטיפול, תלוי באבחון. לפי כך, מתמקדים בעיקר בתכונות התרמיות וחמשת הטעמים של המזון. תוך התחשבות של הקונסטיטוציה של המטופל, המזון המומלץ היא למשל במקרה של עודף יאנג תה ירוק, פירות וירקות טריים כגון עגבניות, לימונים, מלפפונים, אבטיחים וכו '. יתר על כן, חשוב להימנע ממאכלים כגון מזון מטוגן, מוצרים מן החי, אלכוהול וקפה מכיוון שאלו ממשיכים לחמם את הגוף. מצד שני, כאשר ישנם עודף יין, ממליצים להכניס מאכלים מחממים לתפריט כמו מרקים ותבלינים כמו ג'ינג'ר, קינמון ופלפל.









גם לשיטת הכנת ובישול המזון יש חשיבות רבה. על פי המסורת הסינית יש להימנע במידה רבה ממזון נא וממאכלים/ משקאות קרים ומוצרי חלב. אפקט הקירור שלהם מקשה על איבר ה- Zàng של הטחול להפיק אנרגיה מהמזון ולהעבירו הלאה. הדבר יכול להחליש את הטחול עד כדי כך שהוא מוביל ליצירת ושקיעת מוגברת של ליחה בגוף.
בנוסף, מתייחסים גם לביוריתמוס הטבעי של גוף האדם, כלומר עונות השנה ושעות היום. בחורף, יש לצרוך יותר מאכלים עם איכויות יאנג שהם אנרגטיים ומחממים, ובקיץ ממליצים על מזונות עם איכויות יין שען מרעננות וקרירות. על פי שעון הביולוגי הסיני, הזמן האופטימלי לארוחת הבוקר הוא בין השעות 7 עד 9 בבוקר, כאשר איבר ה-Fu של הקיבה הוא החזק ביותר. יש לקחת את הארוחה העיקרית בסביבות הצהריים, כאשר היאנג והפעילות הגופנית בשיאם; וממליצים ארוחת ערב מוקדמת.
בהתייחסות לעקרונות התזונה הללו, המטפל יכול בהתאם לסימפטומים ולאבחון לתת המלצות אישיות לגבי מזונות שיש להעדיף או להימנע מהן - ובהתאם להרכיב תפריט עם תזונה מתאימה.